Producten

The SugarFree CandyStore


                                                       
The 
SugarFree 
CandyStore!

 
      
TheSugarFreeCandyStore richt zich op 
de verkoop van exclusieve suikervrije, 
glutenvrije, lactosevrije en caloriearme 
handgemaakte producten.    
U zult versteld staan wat wij u kunnen bieden.
Op dit moment hebben wij een overheerlijke suikerarme honingdrop in ons
assortiment en de suikervrije bekende Groentjes zijn eveneens niet te 
versmaden. De keuze zal op hele korte termijn uitgebreid gaan worden met 
Winegums, Buttertoffees en Colaflesjes.

     GEEN SUIKER...WÉL ZO LEKKER!!!

Steeds meer mensen willen genieten van lekkere producten, maar dan zonder suiker.  
Bij ons vindt je daarom overheerlijke handgemaakte producten zonder suiker.
En dat geen suiker zeker  niet minder lekker hoeft te smaken, willen we bewijzen 
met dit prachtige assortiment. 
Verantwoord snoepen kan nu eenvoudig en is nog heel erg lekker ook.

Geen suiker, maar zoetstof
In plaats van suiker hebben we onze producten gezoet met zoetstoffen. 
In dit geval Maltitol. Maltitol is bijna even zoet als gewone suiker, 
maar bevat veel minder calorien. 
Een ander voordeel is dat producten die gezoet zijn met zoetstoffen 
geen tandbederf veroorzaken. 


Een overmatig gebruik van producten die gezoet zij met zoetstoffen,
kan bij sommige mensen een laxerend effect hebben.

                  

 

 
 
    
HOE  SNOEP GEMAAKT WORDT

Maar hoe wordt snoep nu eigenlijk gemaakt? 
Je kunt je voorstellen dat voor iedere soort een ander productieproces van toepassing is. 
Echter, er zijn overeenkomsten. Vrijwel alle soorten snoep worden gemaakt op basis van suiker, 
glucose en water. Om snoep te maken zijn er veel verschillende recepten. 
Het hangt af van in welke vorm, grootte en stevigheid men de lekkernij wil maken. 
Suikerwerk wordt gemaakt met witte suiker en water. 
Hoe minder water er gebruikt wordt hoe harder het resultaat. 
Door toevoeging van bijvoorbeeld room wordt het product juist weer zachter.
Ook bestaat er snoep zonder suiker voor diabetici of mensen die lijnen maar toch willen snoepen.
Smaak-, geur- en kleurstoffen worden aan snoep toegevoegd om de gewenste smaak, geur en kleur te bereiken.

Snoepgoed voor speciale gelegenheden
Bij sommige feesten, zoals Sinterklaas, wordt snoepgoed speciaal voor het feest gemaakt. 
In Nederland zijn dit onder andere pepernoten, chocoladeletters en taaitaai.
In België zijn dit allerlei soorten beeldjes van chocolade. 
Ook speculaas wordt vaak in verband gebracht met Sinterklaas. 
Bij een bar mitswaviering gooien de vrouwen snoepjes naar de 13-jarige nadat die voor het eerst de Thoralezing heeft gedaan.

Verslaving
Er bestaan mensen met een snoepverslaving. Dit houdt in dat men erg veel snoept en zich niet goed voelt als men niet kan snoepen.

Nederland
Nederland heeft in 2008 voor 1,3 miljard euro aan snoep geëxporteerd. Het gaat om 400 miljoen kilo zoetigheid. 
In datzelfde jaar is er voor 0,8 miljard euro geïmporteerd. De afgelopen tien jaar was Nederland de grootste fabrikant 
van drop in de Europese Unie (EU). 
Nederland exporteert vooral naar landen uit de EU. Ook de import is grotendeels afkomstig uit de EU.[1]
Drop is in Nederland het meest gegeten snoep. In Nederland wordt zo'n 32 miljoen kilo drop per jaar gesnoept.
 In België is het meest gegeten snoep chocolade en chocoladeproducten. 
België en Duitsland zijn trouwens de grootste leveranciers van Nederlands snoepgoed

SNOEPRECEPT
1. Wat heb je nodig?
Suiker Glucosestroop
Water Gelatine
Plantaardig vet Fruitsap
Kleur- en smaakstoffen
2. Het recept!
Los de suiker op in water. Meng dit vervolgens met de
stroop. Kook een deel van het water uit. Meng de overige
ingrediënten door het mengsel.
Er ontstaat een suikerwerkdeeg!
3. Van deeg tot snoepje
Het deeg wordt gekneed. Hierna wordt het uitgerold
naar een plak en van een plak naar een worst. Van de
worst worden tenslotte blokjes geperst. De snoepjes
zijn nu klaar.
4. In de wikkel en naar de winkel
De snoepjes worden in de verpakking gewikkeld. De
kwaliteit wordt streng gecontroleerd en daarna gaan
de snoepjes naar de winkel.
Voor mensen met diabetes wordt uiteraard geen suiker gebruikt. 
Suiker wordt vervangen door zoetstof. 
In de meeste gevallen Maltitol.